ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Laatste stand van zaken corona in 't Gooi: nu 265 besmettingen en 29 doden | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Woensdag 08 april 2020 om 16:22 | bijgewerkt: om 16:23 uur
  • Carlijn Kolk

BUSSUM - Op dit moment zijn er 265 mensen uit 't Gooi besmet met het coronavirus. En er zijn 29 mensen aan overleden. Dat laat de GGD weten. Het gaat volgens de GGD wel om het 'topje van de ijsberg', omdat niet alle mensen met coronagerelateerde klachten worden getest.

Tergooi Ziekenhuis Hilversum
Tergooi Ziekenhuis Hilversum Google Streetview

René Stumpel, directeur GGD Gooi en Vechtstreek liet gisteren tijdens een informatiebijeenkomst weten trots te zijn op wat de zorgorganisaties samen met elkaar weten te boksen. 

Op dit moment liggen er 31 patiënten in het Tergooi ziekenhuis waarvan twaalf op de intensive care (ic). Dat betekent dat er in het Hilversumse ziekenhuis nog drie plekken over zijn. Mocht de ic van Tergooi straks vol zijn, dan worden patiënten naar een ander ziekenhuis gebracht. De directeur vertelt dat dit landelijk wordt gecoördineerd. 

Verpleeghuizen

In de Gooise verpleeghuizen zitten 69 mensen die het coronavirus hebben opgelopen. Stumpel laat tegelijkertijd ook weten dat er 56 patienten in verpleeghuizen weer genezen zijn. "Hoeveel mensen thuis liggen, hebben we geen concrete informatie over." 

Het gaat over het algemeen goed met de medewerkers in verpleeghuizen. Er zijn zo'n 4000 mensen in de regio werkzaam en ongeveer 100 mensen zijn coronagerelateerd thuis. "Dat is niet zo’n heel hoog aantal, maar al is elke zieke er één te veel", aldus Stumpel. 

Tekorten

Het is een landelijk beeld, maar ook in 't Gooi kampt de zorgt met een chronisch te kort aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Maar de directeur vertelt dat het nog niet tot schrijnende situaties heeft geleidt en onbeschermde zorg is ook nog niet voorgekomen. "We scheren af en toe wel langs een soort of afgrond. Dat blijft een probleem. Huisartsen hebben nog voor enkele dagen voorraad. Maar tot op heden is het altijd wel weer goed gekomen, met voorraden die plotseling opduiken of vliegtuigen uit China die er plotseling zijn. Maar dat is een blijvend zorgpunt. Net als de testcapaciteit."

De regio heeft onder andere zelf een inzamelactie gedaan voor beschermingsmiddelen en landelijk wordt er gekeken of er toch in Nederland geproduceerd kan worden. Daarnaast onderzoeken ze of hergebruik door bijvoorbeeld sterilisatie mogelijk is. "Er is nog geen methode die voldoet, maar langs die lijnen wordt er koortsachtig gewerkt aan het schrijnende kort aan beschermingsmiddelen", zo besluit de directeur.  

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren