ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blaricummers geven gul: meer dan 400 restaurantbonnen voor zorgpersoneel | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Woensdag 22 april 2020 om 07:00 | bijgewerkt: om 16:45 uur
  • Sjoerd Stoop

BLARICUM - Ze moeten er nog wel even op wachten, maar Goois zorgpersoneel kan zich gaan verheugen op een lekker etentje. Met dank aan de steun van vele Blaricummers worden er 440 restaurantbonnen verdeeld. 

Blaricums restaurant geeft gul aan zorgpersoneel
Regio Gooi en Vechtstreek

De geste komt van Wimmy Hu en Pieter van den Ham van het Blaricumse restaurant The Red Sun. De twee restauranthouders bedachten dat ze graag het zorgpersoneel zouden trakteren op honderd restaurantbonnen, maar al snel besloten ze dat het er veel meer moesten worden. 

Maar om nou andere horecaondernemers juist in deze zware tijden te vragen om gratis etentjes weg te geven, vond het stel te ver gaan. Ze besloten een rondje te bellen langs vrienden en andere bekenden en te vragen om geld te doneren. Dat leverde een flink geldbedrag op. Met het geld hebben de twee Blaricummers 340 restaurantbonnen gekocht bij andere Laarder en Blaricumse restaurants. Die komen bovenop de honderd bonnen die het restaurant zelf doneert.

Leuk avondje en welkom extraatje

De twee Blaricummers hopen dat met hun actie het mes aan twee kanten snijdt. De hardwerkernde zorgmedewerkers hebben een leuk avondje uit en de noodlijdende horecaondernemers hebben een welkom extraatje. "We worden hier erg blij van dat we dit belangeloos konden doen voor de hardwerkende zorgmedewerkers, maar ook voor onze horecacollega's in de regio. Ons motto: wij hebben het zwaar, maar er is altijd wel iemand die het net nóg zwaarder heeft dan jijzelf", zegt Wimmy.

De honderden restaurantbonnen hebben ze gisteren zelf naar de GGD Gooi en Vechtstreek gebracht. De GGD verdeelt de bonnen weer over het zorgpersoneel uit de regio. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren