• Thema Politiek
  • Woensdag 06 mei om 16:10
  • Carlijn Kolk

LOOSDRECHT - De gemeente Wijdemeren heeft nog het hele jaar nodig om zich voor te bereiden om een beslissing te nemen over de vaarverbinding tussen de Loosdrechtse Plassen en het Hilversums Kanaal via de Wijde Blik. Dat laat ze weten in een brief aan iedereen die een zienswijze heeft ingediend. 

Protest tegen vaarverbinding Loenderveense Plas
Protest tegen vaarverbinding Loenderveense Plas NH

De vaarverbinding is omstreden en er wordt al lang tegen geprotesteerd. Een van de opties om de plassen en het kanaal met elkaar te verbinden is via de Loenderveense Plas. En de bewoners die aan deze plas wonen zijn daar fel tegen. 

De gemeente heeft tientallen bezwaren gekregen over de vaarverbinding. Zo ook van Natuurmonumenten. "Alle onderzochte alternatieven voor een nieuwe vaarverbinding veroorzaken grote schade aan natuur, landschap, cultureel erfgoed, rust en recreatieve beleving", zo schreven ze eerder.

Onduidelijk

Afgelopen maart kwam ook nog eens naar buiten dat het onderzoek naar de gevolgen van de vaarverbinding niet duidelijk genoeg is en dat het weer terug naar de tekentafel moest.

Dit alles maakt dat de gemeente komende maanden nodig heeft om zich voor te bereiden op de vraag of de vaarverbinding er komt of niet. Naar verwachting zal de gemeenteraad aan het eind van dit jaar een keuze maken. 

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren