ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tergooiziekenhuizen starten reguliere zorg weer op, aantal coronapatiënten daalt | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 12 mei 2020 om 11:48 | bijgewerkt: om 11:55 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Nu het aantal coronapatiënten langzaam maar gestaag afneemt, starten de Tergooiziekenhuizen in Hilversum en Blaricum stap voor stap de reguliere ziekenhuiszorg weer op. 

Tergooi Ziekenhuis Hilversum
Tergooi Ziekenhuis Hilversum Google Streetview

Er liggen momenteel in de Tergooiziekenhuizen nog tien coronapatiënten, van wie de helft op de intensive care. Daarmee gaat het de goede kant op: op het hoogtepunt van de crisis lagen er 39 coronapatiënten in de Gooise ziekenhuizen. 

De afname van het aantal coronapatiënten betekent dat de situatie in Tergooi langzaam maar zeker terugkeert naar 'normaal'. "In Tergooi betekent dit dat we geleidelijk weer meer zorg kunnen aanbieden aan andere patiënten. We beginnen vanzelfsprekend met de patiënten die de zorg het hardst nodig hebben", aldus het ziekenhuis. 

Stap voor stap, maar nog niet normaal

Stap voor stap wordt de ziekenhuiszorg weer uitgebreid, maar helemaal zoals voor corona wordt het voorlopig nog niet. "We hebben nog steeds te maken met een hoge druk op de intensive care en beperkt beschermingsmiddelen tot onze beschikking. We doen ons uiterste best om uiteindelijk iedereen zo goed mogelijk te helpen. Voorlopig gaat het om zorg met hoge urgentie. Helaas zullen dus nog steeds veel mensen geduld moeten hebben. We hopen op uw begrip voor deze situatie. Veel operaties kunnen pas weer doorgaan als er meer ruimte beschikbaar komt op de intensive care."

Tergooi blijft mensen wel oproepen om niet zelf meteen naar het ziekenhuis te komen als er wat is of te gaanbellen voor een afspraak. Als artsen het nodig vinden dat patiënten naar het ziekenhuis moeten komen, dan neemt het ziekenhuis zelf contact op.

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren