ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Goois Natuurreservaat waarschuwt: vanaf volgende week weer eikenprocessierupsen | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Het weer
  • Woensdag 13 mei 2020 om 12:03 | bijgewerkt: om 12:18 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Ze lopen her en der al op bomen, maar worden vanaf volgende week pas echt weer een probleem: de eikenprocessierups is terug. Het Goois Natuurreservaat waarschuwt voor het gevaar van de beestjes. 

Eikenprocessierups stock
Goois Natuurreservaat

De eikenprocessierupsen lopen nu nog in kleine groepjes bij elkaar op bomen.

Vanaf volgende week bouwen ze nesten. Dat is ook het moment dat ze brandharen krijgen en voor overlast zorgen. De brandharen kunnen bij mensen voor veel jeuk zorgen, maar ook voor onstekingsreacties op de huid en in de luchtwegen. 

Het Goois Natuurreservaat laat weten de nesten te verwijderen op plekken waar veel wandelaars en fietsers komen, op campings, in speelbossen en op sportterreinen. Mensen wordt opgeroepen uit de buurt te blijven van plekken waar nog wel nesten met rupsen zijn. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren