• Regio Bussum
  • Woensdag 20 mei om 10:48 | bijgewerkt: om 11:07 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Huisdiereigenaren stellen door het coronavirus steeds vaker een bezoek aan de dierenarts uit. Dat merkt de Bussumse dierenarts Frank Kahlman. De dierenarts roept op om gewoon te komen, omdat dat anders fatale gevolgen voor de dieren kan hebben.

Dierenarts stock
Dierenarts stock Adobe Stock

De dierenarts merkt dat huisdierbezitters wel komen met bijvoorbeeld een gewonde kat of hond, maar periodieke gezondheidscontroles en vaccinaties worden uitgesteld. Dat is onverstandig, zegt de dierenarts. "Vaccinaties beschermen tegen ziektes. Voor jonge dieren is het risico helemaal groot. Deze moeten hun afweerstoffen nog opbouwen", aldus Kahlman.

De dierenarts roept ook op om andere dierenartszorg niet uit te stellen. "Een dier geeft meestal pas laat aan dat hij ergens last van heeft. Als het dier pijn laat zien dan is het probleem vaak al groter en kan uitstellen fataal zijn. Wacht dus niet te lang met een bezoek aan de dierenarts, zeker niet als het dier koorts heeft of niet meer eet."

Extra maatregelen

Volgens de Bussumse dierenarts is een bezoekje aan de dierenartspraktijk ondanks het coronavirus veilig. Er worden maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen, zo zijn er minder mensen tegelijkertijd welkom en zijn de hygiëneregels aangescherpt."

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Donker

Vandaag om 00:00.

Terugluisteren