ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Druk op Gooise afvalverwerker blijft groot door coronavirus | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Woensdag 27 mei 2020 om 17:27 | bijgewerkt: om 17:28 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Het coronavirus blijft er voor zorgen dat de druk op de Gooise afvalverwerker GAD groot blijft. De grote toeloop op de scheidingsstations blijft zo groot dat er veel extra handen nodig zijn. Dat geeft gevolgen voor het reguliere ophalen van afval. 

Lange rijen Goois afvalscheidingsstation
GAD Gooi en Vechtstreek

De afvalscheidingsstations hebben het al weken extra druk, omdat inwoners massaal aan het opruimen zijn geslagen nu ze noodgedwongen thuis zitten. Om er voor te zorgen dat er genoeg personeel is om de drukte bij de afvalscheidingsstations in goede banen te leiden, is er al tijden extra personeel nodig.

Daarnaast wordt er extra gekeken naar ondergrondse afvalcontainers op straat. Doordat we meer afval produceren zitten die soms overvol en belandt er veel vuil naast. De GAD rijdt vaker rond om ook dat vuil op te halen. 

Maatregelen verlengd

De extra werkzaamheden zorgen er voor dat er op bepaalde plaatsen extra personeel nodig is. De Gooise afvalverwerker besloot al eerder onder meer minder vaak groente-, fruit- en tuinafval op te halen. Dat gebeurt nu eens per twee weken in plaats van eens per week. Doordat het maar niet minder druk wordt, heeft de GAD besloten de maatregelen nog de hele zomer van kracht te laten. 

Eerder werd al besloten de afvalscheidingsstations extra en langer te openen om de druk aan te kunnen. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren