ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse horeca-ondernemers klaar voor heropening met gezamenlijk terras | NH Gooi

HILVERSUM - Ze moeten nog een paar dagen geduld hebben, maar Hilversumse horeca-ondernemers zijn er helemaal klaar voor: komende maandag om twaalf uur mogen, voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis, de terrassen weer open. De Hilversumse horeca-ondernemers hopen er samen alsnog een mooie zomer van te maken. 

Snapshot Video 207796 (02:00)

De Hilversumse horeca-ondernemers hebben er gezamenlijk alles aan gedaan om weer aan de slag te kunnen. Met extra terrasruimte, zelfs gedeeltelijk overdekt, heldere spelregels en extra hygiënemaatregelen voor personeel en gasten kunnen maandag de tafeltjes en stoelen op het terras weer worden gevuld. 

De horeca-ondernemers openen maandag hun terrassen op de Groest en een groot gezamenlijk terras op de Kerkbrink. "Toen we in mei hoorden dat we op 1 juni open mochten, zijn we snel plannen gaan maken en gaan afstemmen met collega-ondernemers, Centrum Hilversum en de gemeente. Iedereen kan het voor zich regelen, maar dat schiet natuurlijk niet op. Daarom heb ik collega-ondernemers gevraagd wie er mee wilden doen en veel collega’s haakten aan", vertelt Frank Loois van de Gulle Graaf.

Nu de terrassen weer open mogen hopen de horeca-ondernemers toch nog iets van de schade die ze de afgelopen tijd door de coronacrisis hebben opgelopen, te kunnen inhalen. 

Coronataks

De gezamenlijke aanpak van de horeca-ondernemers wordt de eerste maand betaald door het Stadsfonds van de gemeente, maar daarna moeten de ondernemers het zelf gaan betalen. Er wordt onder meer gekeken naar een 'coronataks'. "Een aantal ondernemers dat participeert draagt € 0,50 af per reservering via het reserveringssysteem en anderen storten per week €100,- in de kas. Daarmee hopen we de kosten te kunnen dekken."

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren