ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizer verdachte (18) van overvallen op Hilversumse snackbar en winkel langer vast | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Dinsdag 09 juni 2020 om 10:17 | bijgewerkt: om 11:01 uur
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - De jonge Huizer (18) die wordt verdacht van het plegen van twee gewapende overvallen op een Hilversumse snackbar en een supermarkt in november vorig jaar, blijft langer vastzitten. Dat heet de rechtbank bepaald. Een ander mag zijn berechting thuis afwachten, met een enkelband. 

Supermarkt Attent overvallen
Supermarkt Attent overvallen Inter Visual Studio | Jan Peter Otto

De twee jonge Huizers worden er van verdacht vorig jaar november snackbar Röling Automatiek aan de Kleine Drift te hebben overvallen. Ze bedreigden de eigenaresse met een pistool en maakten vervolgens vijfhonderd euro buit.

Een paar dagen later sloegen de twee knapen weer toe en pleegden ze een overval op de Attent-supermarkt aan de Minckelersstraat. Ze stormden vlak voor sluitingstijd de winkel binnen, dreigden met een mes en gristen vervolgens driehonderd euro uit de kassa. 

De laatste overval van de twee was extra bruut, omdat de supermarkt vrijwel alleen personeel heeft met een verstandelijke beperking. 

Aangehouden

De twee mannen werden pas afgelopen maart aangehouden. De politie pakte eerder twee mannen op, uit Blaricum en Zeewolde, maar die bleken uiteindelijk niets met de overvallen te maken te hebben. De twee Huizers werden na langer onderzoek aangehouden. 

De strafzaak tegen de twee Huizers start naar verwachting eind augustus. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren