ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Door coronavirus gesloten voedselbank Naarden en Bussum volgend maand weer open | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 09 juni 2020 om 14:19 | bijgewerkt: om 15:03 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - De voedselbank van Naarden en Bussum gaat als alles goed gaat volgende maand weer open. De voedselbank sloot afgelopen maart noodgedwongen haar deuren, omdat de meeste vrijwilligers tot de coronarisicogroep behoren. 

Voedselbank stock
Adobe Stock

De klanten van de voedselbank hebben de afgelopen maanden niet in de kou gestaan: sinds de sluiting van de voedselbank krijgen ze waardebonnen om zelf eten te kunnen kopen in de supermarkt. 

Nu de ergste piek van het coronavirus achter de rug is, pakt de voedselbank de draad langzaam weer op. Dat meldt de gemeente. Een week geleden werd al gestart met het ophalen van voedsel bij het distributiecentrum in Amsterdam en wordt ook lokaal weer voedsel ingezameld. Maar makkelijk gaat dat nog niet: door het coronavirus is bijvoorbeeld de logistiek nog erg beperkt. 

Vanaf volgende maand verwacht de voedselbank weer genoeg voedsel te hebben van alle leveranciers. De verwachting is dat de klanten dan weer hun voedsel zelf kunnen ophalen.

Meer klanten

De voedselbank van Naarden en Bussum merkt een toename van het aantal klanten door de coronacrisis. De afgelopen maanden steeg het klantenbestand met zeven procent. Dat is overigens wel minder dan andere voedselbanken: de Voedselbank Gooi en Omstreken, de grootste voedselbank van 't Gooi, heeft te maken met een toename van tien procent. 

Ook de Voedselbank Gooi en Omstreken heeft de afgelopen maanden zwaar te lijden gehad onder het coronavirus. Daar waren wel genoeg vrijwilligers, maar was de schaarste aan voedsel en de toename van klanten een probleem. De gemeente springt bij om er toch voor te zorgen dat iedereen die dat nodig heeft een voedselpakket krijgt. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren