ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bommenruimers halen explosief op in Hilversums appartementencomplex | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Wonen
  • Donderdag 11 juni 2020 om 22:49 | bijgewerkt: om 22:50 uur
  • Redactie

HILVERSUMS - Bewoners van een woning in de Hilversumse Linschotenlaan hebben vanmiddag een explosief mee naar huis genomen. Ze zouden het projectiel eerder op de dag met een metaaldetector hebben aangetroffen in het bosgebied tussen Hilversum en Lage Vuursche. 

Hilversummers nemen explosief mee naar huis
Caspar Huurdeman Fotografie

Nadat ze foto's van hun vondst op sociale media hadden gedeeld, besloot de politie een kijkje te gaan nemen. Agenten besloten op hun beurt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) op te roepen. De bommenruimers meldden zich aan het eind van de middag in de straat, hebben het explosief meegenomen en naar verluidt in Blaricum, nabij het Gooimeer tot ontploffing gebracht. 

Om wat voor explosief het ging, is niet bekend. Wel laten getuigen NH Nieuws weten dat de EOD na afloop met medewerkers van het Goois Natuur Reservaat naar de vindplek is gegaan, om te controleren of er mogelijk meer explosieven liggen. De plek werd in de Tweede Wereldoorlog namelijk door de Duitsers gebruikt als munitieopslagplaats. Het zoeken met metaaldetectoren is daar om die reden dan ook verboden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren