ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Na veel kritiek van zwemmers: door corona gesloten Huizer zwembad tóch open | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 23 juni 2020 om 17:32
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Ze hebben er even op moeten wachten, maar Huizers kunnen hoogstwaarschijnlijk vanaf volgende week weer een verfrissende plons nemen in zwembad Sijsjesberg. Het vanwege het coronavirus gesloten openluchtzwembad gaat op aandringen van Huizers weer gedeeltelijk open. 

buitenbad sijsjesberg
buitenbad sijsjesberg Koen Bugter

De gemeente Huizen besloot een maand geleden dat de Sijsjesberg de hele zomer dicht zou blijven. De reden: het houden van anderhalve meter afstand zou niet goed gewaarborgd kunnen worden en dat risico wilde Huizen vanwege het coronavirus niet nemen. 

Veel kritiek

Het besluit kwam de gemeente al snel op kritiek te staan van veel Huizers die maar al te graag een duik in het zwembad nemen. Een petitie om de gemeente toch op andere gedachten te brengen werd de afgelopen weken bijna 1.500 keer ondertekend. 

De stem van de Huizers lijkt nu te worden gehoord. De gemeente heeft de afgelopen tijd met de mensen achter de petitie gekeken of er toch iets mogelijk is. En dat blijkt nu zo te zijn. "De landelijke maatregelen geven op dit moment nog geen ruimte om de Sijsjesberg open te stellen zoals voorgaande jaren. We hebben gekeken naar wat wél kan en hoe we alle groepen zo goed mogelijk kunnen bedienen. Met gelijke kansen voor iedereen. Dat was geen eenvoudige klus", zegt wethouder Roland Boom. Toch ligt er nu een plan waarmee het zwembad hoogstwaarschijnlijk volgende week weer open kan. 

Veel regels

Als de deuren van het zwembad weer open gaan, gelden er wel veel regels. Zo mogen bezoekers alleen naar binnen als ze van te voren gereserveerd hebben, gelden er tijdslots en een maximumaantal bezoekers. Bovendien is vrij zwemmen alleen mogelijk voor kinderen tot twaalf jaar. Oudere kinderen en volwassenen mogen alleen baantjes zwemmen zodat er toch voldoende afstand van elkaar gehouden wordt. 

Als de coronaregels verder versoepeld worden, zal de gemeente kijken of er meer mogelijk is. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren