ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Dromen op grote hoogte: nog deze zomer slapen in topje Weesper kerk | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Vrijdag 26 juni 2020 om 15:21 | bijgewerkt: om 15:28 uur
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Weesp heeft er vanaf deze zomer een attractie bij waarvoor je letterlijk je bed niet uit hoeft te komen: een hotelkamer in het topje van de getransformeerde Laurentiuskerk, op de plek waar normaal gesproken de kerkklokken hingen. 

Laurentiuskerk Weesp
Laurentiuskerk Weesp NH Nieuws

De hotelkamer is slechts een deel van de geheel verbouwde kerk. Eerder openden al een bierbrouwerij, een jeneverstokerij en een yogacentrum in de kerk waar tot zes jaar geleden nog kerkdiensten werden gehouden. 

De kerk is de afgelopen jaren geheel verbouwd, met hoogte- en dieptepunten. Zo brandde vlak voor de start van de bouw vier jaar geleden de metershoge torenspits van de kerk af, twee jaar geleden werd een geheel nieuwe op spectaculaire wijze teruggeplaatst. 

De hotelkamer in de kerktoren is letterlijk en figuurlijk een nieuw hoogtepunt. Op de plek waar tot twee jaar geleden nog de metershoge kerkklokken hingen, is straks een exclusieve torensuite. De klokken zijn weg, want 's nachts gewekt worden door het kabaal van de klokken wil niemand. 

Uitzicht Laurentiuskerk Weesp
Het uitzicht vanuit de hotelkamer | Foto: NH Nieuws

 De kamer heeft de naam 'The Clock Tower' gekregen. Er is een slaapkamer met een schitterend uitzicht over Weesp en wijde omtrek en daaronder een luxe badkamer. De hotelkamer verwelkomt nog deze zomer de eerste gasten. 

Kerk jaren na verbouwen weer open

Nog voordat de hotelkamer open gaat, wordt volgende week vrijdag de feestelijke officiële opening gevierd. Er wordt teruggekeken op bijna vier bewogen jaren van verbouwen. De kerk wordt heropend door burgemeester Bas-Jan van Bochove van Weesp. 

De kerk heeft ondertussen overigens, ondanks de feestelijke opening volgende week, al vele gasten verwelkomd. De brouwerij in de kerk is sinds afgelopen februari al open. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren