ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Zeilboot slaat om, opvarenden zwemmen twee uur naar wal | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Zondag 28 juni 2020 om 09:30 | bijgewerkt: om 09:41 uur
  • Redactie

BLARICUM - Nadat een zeilboot gisteravond is omgeslagen op het Eemmeer, moesten twee inzittenden zichzelf redden door maar liefst anderhalve kilometer naar de wal te zwemmen. Zij deden hier bijna twee uur over. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

KNRM Blaricum
KNRM Arie van Dijk

Na precies 1 uur en 45 minuten bereikten de opvarenden, allebei rond de dertig, de jachthaven 't Raboes in Eemnes. Pas daar konden zij alarm slaan bij de KNRM. 

Brandwonden 

De bemanning van de KNRM-reddingsboot, die rond 22.30 uur werd gewaarschuwd, verleende eerste hulp aan een van de mannen, die gewond was geraakt door lekkende brandstof uit de boot.

Tijdens het omslaan van het zeiljacht kwam de brandstof net als de mannen in het water terecht. "Die brandstof is een bijtende stof en het slachtoffer heeft brandwonden opgelopen", vertelt een woordvoerder van het KNRM. De man weigerde, ondanks aandringen, een verdere behandeling.

De KNRM-woordvoerder stelt dat de beide opvarenden een hachelijke tocht hebben gemaakt. "Het was een vrij riskante onderneming, ook omdat het begon te schemeren. Toen wij werden gewaarschuwd, was het al behoorlijk donker."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren