• Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Donderdag 02 juli om 14:31 | bijgewerkt: om 14:33 uur
  • Sjoerd Stoop

GOOISE MEREN - De handhavers van Gooise Meren gaan uitgerust worden met een bodycam. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Gooise Meren volgt daarmee het voorbeeld van Huizen en Hilversum. De bodycams moeten handhavers beter beschermen als ze te maken krijgen met agressie.

handhaver handhaving boa stock
handhaver handhaving boa stock Adobe Stock

Met een bodycam wil de gemeente de boa's beter beschermen. Dat gebeurt nu her en der de agressie tegen handhavers toeneemt.

Daarom wordt onder meer gesproken over het uitrusten van boa's met wapenstokken en pepperspray, maar dat gaat de gemeenteraad van Gooise Meren nog te ver. "Een wapenstok is een geweldsmiddel dat juist escalerend kan werken bij het gebruik daarvan", zo betoogde de lokale CDA-fractie.

De-escalerende werking

De partij stelt dat bodycams een 'de-escalerende werking' hebben. De boa's van Gooise Meren moeten er ook een krijgen. Met de camera's worden situaties waar boa's te maken hebben met agressie opgenomen. Dan kan uiteindelijk weer helpen bij de opsporing van verdachten en moet daarmee afschrikken zo is de gedachte. 

Het voorstel om de boa's van Gooise Meren een bodycam te geven werd gisteren op één stem na unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Eerder kregen ook al boa's in Huizen en Hilversum zo'n bodycam. Huizen noemt de proef daarmee succesvol, Hilversum besloot er pas onlangs toe. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren