HILVERSUM - De politie heeft beelden verspreid van de zogenoemde kettingrukker die in 't Gooi en de Vechtstreek actief is. De man trekt in het voorbijgaan sieraden van de hals van slachtoffers, vrouwen van 65 jaar en ouder.

Beeldem kettingrukker
Beeldem kettingrukker Politie

De kettingrover sloeg inmiddels veertien keer toe, is te zien op een kaartje van de politie, die ervan uitgaat dat het telkens om dezelfde dader ging. Op de beelden van bewakingscamera's is te zien dat het gaat om een jongeman, die meestal op een scooter rijdt.

In Noord-Holland heeft de man toegeslagen in Bussum, Hilversum en Huizen. De politie heeft beelden vrijgegeven die zijn gemaakt in De Bilt en Bunschoten, waarop hij vrij goed herkenbaar te zien is.

Tekst loopt door onder foto

Kettingrukker Gooi
Kettingrukker Gooi Politie

De dief is actief sinds 23 juni en sloeg achtereenvolgens toe in Leusden, Bunschoten, Driebergen, Hoevelaken, Huizen, Zeist, Eemnes, Baarn, Soest, Bussum, Hilversum, De Bilt, Vleuten en Breukelen. De laatste keer gebeurde dat op 5 juli.

Zere hals

Veel slachtoffers klaagden na het incident over een zere hals of nek en blauwe plekken. Eén vrouw viel op de grond.

Ook in de regio Haarlem is de afgelopen weken een kettingrukker actief. Het is nog onduidelijk of die zaken verband houden met de aanvallen in 't Gooi. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • All Inclusive (live) | Vandaag om 19:00.
  • Ton Ensink is je gastheer in het muzikale en informatieve All Inclusive hotel.
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll, Mischa Spelt en Han Bosman.
Net gemist?

De Platenkast van...

Gisteren om 22:00.

Terugluisteren