ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bewoners nu ook betrokken bij herinrichting Larense Brink | NH Gooi
  • Regio Laren
  • Thema Politiek
  • Zaterdag 18 juli 2020 om 19:20
  • Daan Visser
ALV van Larens Behoud in Singer Laren
ALV van Larens Behoud in Singer Laren

LAREN - Naast raadsleden van de gemeente Laren worden vanaf nu ook inwoners betrokken bij de uitwerking van herinrichting van de Brink. Dat heeft wethouder Peter Calis tijdens de extra algemene ledenvergadering van de partij Larens Behoud laten weten. 

In deze 'klankbordgroep' moet gezocht worden naar een uitvoering van het aanpassen van de Brink, waar de leden van de partij en bezorgde Laarders tevreden mee zijn. De wethouder liet weten erop toe te zien dat besluitvorming en uitvoering pas plaats zal vinden als ledenvergadering van Larens Behoud zich kan vinden in het schetsplan.

De partij Larens Behoud besloot een extra algemene ledenvergadering te houden in het Singer Laren, nadat het verzoek van de partij om de het Brinkplan uit te stellen werd afgewezen door de raad. 

De fractievoorzitter van Larens Behoud, Karel Loeff, is erg tevreden met het verloop van de ALV. "Er was tijdens de vergadering een open discussie waarbij de leden zijn gehoord over de kwestie." Wat Loeff betreft is daarmee ook de angel voor de partij eruit. "We zijn erg blij met de komst van een klankbordgroep, waarmee je samen nadenkt over een oplossing. In mijn ervaring werkt dat altijd vaak goed."

"We zijn erg blij met de komst van een klankbordgroep, waarmee je samen nadenkt over een oplossing"
Karel Loeff,

Van Brink naar 'badkuip'

De kwestie van de herinrichting van de Larense Brink speelt al langere tijd. Laren heeft al jaren last van wateroverlast wanneer er hoosbuien vallen. De Brink is daardoor meerdere keren overstroomd. Door de hogere ligging van de rest van het dorp, stroomt het regenwater naar de Brink toe. De gemeenteraad heeft daarom akkoord gegeven om aan de slag te gaan met de aanpak van dit probleem.

Om dit op te lossen kwam de gemeente met het Brinkplan, waarin stond dat 41 van de pakweg 100 bomen moest worden gekapt. Iets wat veel Laarders tegen de borst stuit. Het zou namelijk ten koste gaan van het historische aangezicht van de Brink en zou de geliefde plek veranderen in een badkuip, vindt de oppositiepartij Liberaal Laren. Eerder deze week werd er zelfs een demonstratie door de partij gehouden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren