ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Kwart miljoen aan steun voor Hilversums poppodium en filmtheater | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 28 juli 2020 om 17:22 | bijgewerkt: om 17:24 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Het Hilversumse poppodium De Vorstin en Filmtheater Hilversum krijgen inderdaad steun uit het landelijke coronafonds. Dat maakt de gemeente Hilversum vandaag bekend. Eerder was al bekend dat de twee culturele instellingen aanspraak konden maken op dat bedrag, nu wordt het ook daadwerkelijk gestort. 

Filmtheater Hilversum
Filmtheater Hilversum Google Streetview

De Vorstin krijgt uit het coronafonds een bedrag van 117.155 euro, Filmtheater Hilversum ontvangt 141.000 euro. Dat bedrag wordt bovendien nog eens verdubbeld door de gemeente Hilversum. Dat was ook een voorwaarde om de steun aan te kunnen vragen. 

Net als veel andere theaters, bioscopen en concertzalen hebben De Vorstin en het Filmtheater Hilversum zwaar te lijden door de coronacrisis. Omdat ze vanwege het rondwarende coronavirus lange dicht moesten, zijn ze tienduizenden euro's aan onder meer entreegelden misgelopen. Ook nu ze weer open zijn, kunnen ze door de geldende coronamaatregelen nog niet op volle toeren draaien. 

De twee toegekende bedragen zijn precies wat De Vorstin en het Filmtheater Hilversum ook hadden aangevraagd. Een kanttekening is wel dat De Vorstin eerder bekend maakte recht te hebben op 225.000 euro. Dat bleek echter te gaan om een rekenfoutje. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren