ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Populaire Weesper zwemplek blijft ondanks protest de komende tijd dicht | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Woensdag 05 augustus 2020 om 10:15 | bijgewerkt: om 10:22 uur
  • Redactie

WEESP - Weespers die de komende warme dagen een frisse duik willen nemen, moeten op zoek naar een andere zwemplek dan de populaire Groene Punt. Het parkje is al tijden gesloten vanwege het coronavirus en dat blijft voorlopig zo. 

Zwemmen bij Groene Punt
NH Nieuws

Weesp besloot het groene parkje aan de Vecht afgelopen april op slot te doen als gevolg van de coronamaatregelen. Het werd er met regelmaat te druk en de gemeente kon dat niet handhaven. 

Met een hittegolf in het vooruitzicht klonk de afgelopen dagen protest onder Weespers, die maar al te graag zien dat het officieuze stadsstrandje weer open gaat. Afgelopen week werd een groot spandoek opgehangen om aandacht te vragen voor die oproep. 

Situatie niet beter

Maar hoe graag Weespers het ook anders zien, de Groene Punt blijft gesloten. Dat zegt burgemeester Bas-Jan van Bochove tegen het WeesperNieuws. "De situatie is niet beter geworden, dus de Groene Punt blijft gesloten." 

Door de sluiting van de Groene Punt zoeken Weespers naar andere plekken om te zwemmen. Dat zorgt er voor dat daar drukker wordt. De burgemeester geeft aan de drukte in de gaten te houden en waar nodig te handhaven. Toch is het nog nergens echt te druk geworden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Beatsensation

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren