• Regio Hilversum
  • Vrijdag 07 augustus om 09:00 | bijgewerkt: om 11:31 uur
  • Carlijn Kolk

HILVERSUM - Voor velen zit deze zomer een tripje naar de camping er niet in, maar wees niet getreurd. Het favoriete campingspel jeu de boules is nu ook te spelen op het Hilversumse stationsplein.

"Het is eigenlijk een bierbar met jeu de boules erbij. Of jeu de boules met bar erbij. Het is net waar je van houdt", vertelt Aaron Valkenburg lachend. Het initiatief komt van de Gooische Bierbrouwerij en ze hebben dit omgedoopt tot Bar des Boules.

"We wilden al heel graag een baan beginnen en toen kwam de gemeente met dit leuke idee en we voelen ons er wel verbonden bij. Dus toen zijn we het gaan opzetten", vertelt hij over het ontstaan.

NH Nieuws

De gemeente heeft het gedeelte van het stationsplein 'Kwekerij' genoemd en het moet een soort stadspark worden. In de toekomst gaat het stationsplein op de schop, maar tot die tijd probeert de gemeente er een beetje levendigheid te brengen. Het is altijd een smoezelige plek geweest waar de Hilversummers niet graag zijn.

Vrienden op speelveeld

Maar daar moet nu verandering in komen. Zo komt er naast de jeu de boules baan ook nog een koffietentje en een duurzaamheidswinkel. "Het is allemaal heel nieuw, ook voor mensen om het te vinden. Maar we krijgen positieve reacties. Mensen ontmoeten elkaar ook op het speelveld, dus dat is heel leuk", vertelt de Hilversummer.

Door de coronacrisis is het best een spannende tijd om iets nieuws te starten. "Je kan op je handen blijven zitten, maar wij wilden verder en door." Dus kun je de komende een balletje gooien op het station. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren