ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Minster Schouten bij Zomergasten: boeren protesteren bij Media Park | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Media
  • Zondag 16 augustus 2020 om 19:18 | bijgewerkt: om 20:22 uur
  • Redactie

HILVERSUM - Een aantal boeren is naar het Media Park in Hilversum gekomen om daar van zich te laten horen.  Zij hebben zich verzameld omdat minister Schouten in de studio is voor de opname van het tv-programma Zomergasten. De boeren zijn het niet eens met het stikstofbeleid van de minister.

protest boeren media park hilversum
Het spandoek wordt geplaatst door een boerin Caspar Huurdeman Fotografie Baarn

Carola Schouten, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wordt vanavond in de studio geïnterviewd voor het programma Zomergasten. De boeren vonden dit aanleiding om de toegang tot het Media Park te blokkeren.

Spandoek

Op een groot spandoek is een cartoon te zien waarmee de boeren aantonen dat ze zich niet gehoord voelen. Op de afbeelding heeft de minister haar vingers in haar oren en zegt ze 'tralalalala' terwijl de boer naast haar vol onbegrip naar haar kijkt. Op een ander spandoek is te lezen 'Met dat ge-ouwe hoer zijn we straks geen boer'.

Tot nu toe zijn er volgens een getuige een stuk of 16 tractoren op het Media Park. Er wordt gezegd dat er nog meer boeren naar Hilversum komen. 

De politie houdt de actie in de gaten, met onder meer een helikopter. 

Boeren voeren actie mediapark hilversum
Boeren voeren actie Caspar Huurdeman Fotografie Baarn
Boeren protesteren bij het Mediapark
Boeren protesteren bij het Mediapark Caspar Huurdeman Fotografie Baarn

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Beatsensation

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren