• Regio Blaricum
  • Vrijdag 21 augustus om 17:00 | bijgewerkt: om 18:00 uur
  • Laura van der Molen
Vader en dochter op kermis
Vader en dochter op kermis

BLARICUM - De jaarlijkse kermis van Blaricum zag er dit jaar heel anders uit vanwege corona. Normaal gesproken is het een spektakel van jewelste, maar deze editie kon alleen doorgaan op kleinere schaal. Met drie kramen om precies te zijn. 

Suikerspinnen, oliebollen en eendjes hengelen. Dat zijn de activiteiten op de Blaricumse kermis dit jaar. Om de afstand goed te kunnen bewaren, werden de activiteiten beperkt. Ook zou een te grote kermis te veel bezoekers aantrekken van buiten het dorp. 

NH Nieuws

"De keuze voor specifiek deze drie kramen is waarschijnlijk gebaseerd op de jonge leeftijd die er op af komt", vertelt kraamhouder Wesley Smit. Hij is het niet eens met de gelimiteerde kermis. "Uit onderzoeken blijkt dat besmettingen helemaal niet plaatsvinden op kermissen".  

Kleine dingetjes

De jonge bezoekers vinden het ook jammer, maar begrijpen de situatie wel. "Ik vind het leuk dat ze nog kleine dingetjes doen", klinkt het op de kermis. De suikerspinnen zijn favoriet en de keuzestress bij cadeautjes uitzoeken - na het eendjes hengelen - is groot. 

De kermis is nog open tot en met morgen, 22 augustus.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren