ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tientallen schapen houden gras op Weesper schansen weer kort | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 25 augustus 2020 om 15:21
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Je kunt er dure grasmaaiers op los laten om de boel netjes te houden, maar het kan ook een stuk duurzamer: op de schansen van Weesp lopen weer tientallen schapen rond om het gras kort te eten.

schapen Weesp
Gemeente Weesp

De grote schaapskudde en hun herder lopen nu al voor het vijfde jaar over de schansen van Weesp om het gras te 'maaien'.

Het plan werd destijds bedacht toen Weesp grote plannen had om de vestingschansen te reconstrueren. Dat bleek een duur plan. Door niet te maaien, maar schapen over de schansen te laten grazen zouden tienduizenden euro's bespaard kunnen worden.

Milieuvriendelijke oplossing

Het plan verdween destijds in de prullenbak, maar de schapen bleven. Weesp zag de schapen als een veel milieuvriendelijkere oplossing om de schansen netjes te houden. Daar komt nog eens bij dat de schaapskudde veel bekijks trekt en nu, elk jaar weer, voor vrolijke gezichten zorgt. Veel mensen die bijvoorbeeld met hun hond of kinderen wandelen, zoeken de kudde en de herder op.

Van schans naar schans

De schapen trekken sinds afgelopen week met hun herder weer van schans naar schans om zich vol te eten aan het flink gegroeide gras. Ze komen dan rond oktober nog een keer terug voor een volgende 'maaibeurt'.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren