ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Trouwen in je stamkroeg? In Huizen is dat straks geen probleem meer | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 25 augustus 2020 om 17:41
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Trouwen achter de bar van je stamkroeg of in je eigen achtertuin? Dat kan vanaf nu in Huizen. De gemeente versoepelt veel regels voor huwelijken.

Huwelijk trouwen stock
Pixabay

Als je wilde trouwen in Huizen dan was je altijd aangewezen op een aantal door de gemeente aangewezen trouwlocaties. Mocht je toch ergens anders willen trouwen, dan moest je dat van te voren officieel aanvragen.

Dat verandert nu: stelletjes kunnen vanaf nu, zonder dat daar vooraf toestemming voor moet worden gevraagd aan de gemeente, trouwen op welke locatie ze maar willen. Ook krijgen stelletjes de vrije keus in wie zij als buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand (babs) willen om het huwelijk te voltrekken. Huizen gaat 'babsen' voor een dag benoemen.

Huizen hoopt aanstaande bruidsparen met de nieuwe regels meer vrijheden te geven. De versoepelingen worden na anderhalf jaar geëvalueerd.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren