• Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Woensdag 02 september om 11:24
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Weesper horecaondernemers gaan niet goed om met de coronamaatregelen. Dat stelt de gemeente Weesp. Het toezicht op de horeca wordt de komende tijd verscherpt om er voor te zorgen dat dat wel gebeurt. Alle horecaondernemers hebben een brief gehad met een waarschuwing.

Een terras in Weesp
Een terras in Weesp Gemeente Weesp

De gemeente Weesp laat weten dat met regelmaat wordt geconstateerd dat lokale horecazaken de coronamaatregelen niet of niet strikt genoeg naleven.

Dat moet beter, zo stelt de gemeente. Zeker omdat met het najaar op komst de terrassen leger worden en de kroegen weer voller. "Met dit vooruitzicht en het niet naleven van de maatregelen van sommige horecaondernemers - en bezoekers - zijn wij als gemeente genoodzaakt het toezicht van de politie en de handhaving aan te scherpen", zo laat de gemeente weten.

'Regels zijn er niet voor niets' 

De gemeente laat weten alle horecaondernemers een brief te hebben gestuurd om uitbaters op te roepen de regels beter na te leven en om de verscherping van de controles aan te kondigen. "Maar zij staan er als horecaondernemers natuurlijk niet alleen voor. Als je een café of restaurant bezoekt, denk dan aan de regels. Ze zijn er niet voor niets."

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren