ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise GGD: leraren en zorgmedewerkers krijgen nog geen voorrang op coronatest | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Thema Onderwijs
  • Donderdag 03 september 2020 om 16:41
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Gooise leraren, medewerkers van kinderdagverblijven en zorgmedewerkers krijgen vooralsnog geen voorrang op coronatests. Dat stelt de Gooise GGD.

De coronateststraat in Bussum
NH Nieuws

De GGD laat weten de afgelopen tijd vaak vragen te hebben gehad van onder meer scholen of bepaalde groepen wel voorrang kunnen krijgen op zo'n test. "Een begrijpelijke vraag, want het testen kan, omdat het nu erg druk is, soms twee dagen duren. Net als de uitslag", stelt de GGD.

Omdat het zo lang duurt, kunnen bijvoorbeeld leraren soms meerdere dagen niet op school werken en dat zorgt ervoor dat bepaalde klassen naar huis moeten worden gestuurd. Ook kinderdagverblijven en zorgorganisaties lopen tegen zulke problemen aan.

De GGD geeft aan dat het op dit moment niet mogelijk is om groepen voorrang te geven. Ook landelijk gezien is dat nog niet mogelijk.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren