• Regio Bussum
  • Thema Hulpdiensten
  • Dinsdag 08 september om 14:14 | bijgewerkt: om 14:17 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Een jonge Bussumer is zondagavond onder bedreiging van een wapen en met geweld door twee mannen bestolen van zijn scooter. Dat meldt de politie. De twee mogelijke daders konden nog dezelfde avond nog gepakt.

Gewelddadige straatroof stock
Gewelddadige straatroof stock Adobe Stock

Het slachtoffer reed rond 21.15 uur rond het Hilversumse Mediapark toen twee jongens op een scooter hem inhaalden. Verderop, ter hoogte van de Bussumergrindweg, stonden de jongens plots naast hem. De jongen achterop de scooter schopte het slachtoffer van zijn scooter, waardoor hij hard op de grond viel. 

Geschopt en geslagen

Toen het slachtoffer op de grond lag, werd hij geschopt en geslagen door de twee andere jongens. Ze bleken een wapen te hebben en bedreigden hem daarmee. Ze eisden geld of de scooter. Uiteindelijk namen ze de scooter mee en sloegen ze op de vlucht. 

De politie kon het tweetal later op de avond aanhouden. Het gaat om 19-jarige jongens uit Bussum en Hilversum. Volgens de politie zijn het slachtoffer en de twee jongens bekenden van elkaar. Mogelijk zou er al een conflict geweest zijn tussen de jongens. 

De recherche zoekt nog naar getuigen.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren