• Regio Weesp
  • Woensdag 09 september om 10:29
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Weesp gaat extra maatregelen nemen om in het centrum van de stad goed anderhalve meter afstand van elkaar te kunnen houden. De stad doet dat omdat het op sommige plekken nog erg lastig blijkt. 

De Slijkstraat in Weesp
De Slijkstraat in Weesp Atsje / CC BY-SA

Vooral rond winkels wordt het met regelmaat te druk. Als klanten op straat moeten wachten voor de winkel, lukt het bijvoorbeeld niet om in de smalle straten op anderhalve meter afstand langs te lopen. Ook zorgen parkeerplekken langs smalle stoepen ervoor dat op afstand van elkaar lopen niet altijd mogelijk is. 

De gemeente Weesp komt daarom met extra maatregelen. Zo worden in de smalle Slijkstraat extra markeringen op straat aangebracht. Voor winkels wordt aangegeven waar klanten mogen wachten. Er worden slechts enkele plekken gereserveerd voor de wachtrij. Als de wachtrij vol is, worden klanten verzocht verder te lopen. Dat moet voorkomen dat een wachtrij de hele straat bezet. 

Parkeerplekken vrij voor voetgangers

Aan de Nieuwstad offert Weesp een paar parkeerplaatsen langs een smalle stoep op, zodat winkelend publiek elkaar goed kan passeren. Op de parkeerplekken worden tijdelijk bloembakken geplaatst om ze vrij te houden. 

Weesp plaatst de komende dagen in het hele centrum ook meer borden om bezoekers te blijven attenderen op het houden van anderhalve meter afstand. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren