• Regio Blaricum
  • Zaterdag 12 september om 15:28
  • Daan Visser
De bijvanck
De bijvanck Gemeente Blaricum

BLARICUM - De Blaricumse kant van de wijk de Bijvanck is toe aan een flinke opknapbeurt. Tijdens een zogenaamde wijksafari, een rondleiding door de wijk, gingen een aantal bewoners op stap met de verantwoordelijke wethouder Liesbeth Boersen en het stedenbouwkundige bureau.

"Enerzijds krijgen de bewoners de gelegenheid om hun ideeën en aandachtspunten aan ons mee te geven. Anderzijds kunnen wij onze ideeën voor de wijk tegen de bewoners aanhouden, om zo te polsen of het op draagvlak kan rekenen", zegt wethouder Boersen in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag

Stedenbouwkundig bureau SWECO zal de renovatie van de Bijvanck overzien. Senior Stedenbouwkundige Rutger Wijngaarden was ook mee op de wijksafari en ziet veel aspecten die van belang zijn in tijdens de renovatie. "We hebben natuurlijk te maken met de energietransitie en het klimaatvraagstuk", zegt Wijngaarden tegen NH Gooi Zaterdag. "Maar we hebben ook te maken met praktische problemen zoals het parkeren."

Enquête

In juli hield de gemeente een enquête onder de bewoners. Ruim 300 bewoners hebben de vragen ingevuld en de wijk uit de jaren zeventig kreeg gemiddeld een 6,1. "Wij hebben nu de gelegenheid om dit cijfer op te schroeven", reageert de wethouder. Vooral de wateroverlast, de groenvoorzieningen het het parkeren zijn belangrijke punten voor de bewoners.

Bekijk hieronder het filmpje waarin de wethouder de opknapbeurt aankondigt:

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren