ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum komt met alcoholverboden voor schoolpleinen en hangplekken na overlast | NH Gooi

HILVERSUM - Het wordt op alle Hilversumse schoolpleinen, rondom winkelcentrum Kerkelanden en op enkele andere populaire hangplekken onder jongeren verboden om alcohol te drinken. De gemeente Hilversum komt met een hele reeks alcoholverboden om overlast tegen te gaan. 

Hangjongeren bier
Adobe Stock

Hilversum en de politie hebben de afgelopen tijd veel klachten gehad over 'hinderlijk alcoholgebruik' op openbare plekken. Een alcoholverbod moet dat tegengaan.

Naast de schoolpleinen en rondom het winkelcentrum komen er alcoholverboden in het Rosarium, het parkje aan de Peerlkamplaan, op het Jan van Ravenzwaaypad en het binnenplein van Wijkcentrum Sint Joseph. De nieuwe verboden komen bovenop de al bestaande alcoholverboden voor onder meer het centrum van Hilversum.

Eerst wegsturen, dan een boete

De politie en boa's kunnen mensen die toch alcohol drinken op deze plekken het bevel geven om weg te gaan. Als overtreders dat niet doen, kunnen ze een boete krijgen. Het verbod geldt niet alleen voor mensen die betrapt worden op het drinken van alcohol, maar ook voor mensen die met een geopend flesjes of blikje rondlopen. Dat betekent dus ook dat mensen die een leeg bierflesje kapotgooien een boete kunnen krijgen. 

Hilversum gaat de komende tijd op alle plekken waar een alcoholverbod geldt borden ophangen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren