ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Omgezaagde bomen de druppel: Blaricumse politiek wil oplossing voor overlast strandje | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Thema Politiek
  • Maandag 21 september 2020 om 14:35 | bijgewerkt: om 14:36 uur
  • Sjoerd Stoop

BLARICUM - De Blaricumse politiek vindt dat er wat moet gaan gebeuren tegen het vandalisme op het Stichtse strandje van Blaricum. Afgelopen week werden er door onverlaten vijf grote bomen zomaar omgezaagd met een kettingzaag. Het is voor de politiek de druppel na al langer spelende problemen. 

Vandalen zagen bomen om op Blaricums strand
NH Nieuws

Het rommelt al veel langer op het Blaricumse strandje. Vernielingen en ander vandalisme zorgen er voor problemen. Vooral 's avonds en 's nachts gebeurt er met regelmaat wel eens wat, maar zo gek als als de omgezaagde bomen hebben ze het in Blaricum ook nog niet meegemaakt. "Dit is echt van de zotte", reageert Ramona Beemsterboer van coalitiepartij Democratisch Alternatief Blaricum (DAB). 

Samen met coalitiegenoten Hart voor Blaricum, De Blaricumse Partij en het CDA stelt DAB dat er wat moet gaan gebeuren tegen de overlast en het vandalisme. Ze hebben net als veel Blaricummers grote zorgen en roepen burgemeester en wethouders op het probleem aan te pakken. 

Verdere destructie tegengaan

Zo moeten er maatregelen genomen worden om 'verdere destructie van dit mooie gebied' te stoppen. De vier partijen willen van burgemeester en wethouders weten welke maatregelen het denkt te gaan nemen. Daarnaast moet het college berekenen wat het vandalisme de gemeente tot nu toe allemaal heeft gekost. 

De Blaricumse partijen willen komende maand met de gemeenteraad om de tafel om over het vandalisme op het strandje te praten. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren