ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 'Zaanstreek-Waterland en 't Gooi volgende regio's waar coronarisiconiveau omhoog gaat' | NH Gooi
  • Woensdag 23 september 2020 om 17:36 | bijgewerkt: om 18:58 uur
  • Redactie

NOORD-HOLLAND - De regio's Zaanstreek-Waterland en 't Gooi worden de volgende Noord-Hollandse regio's waar verscherpte coronamaatregelen komen vanwege het toenemende aantal besmettingen. Het risiconiveau gaat naar verwachting nog deze week omhoog naar 'zorgelijk'. Dat stelt de NOS op basis van bronnen.

Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum
Coronateststraat NH Nieuws

Naast deze twee Noord-Hollandse regio's gaan ook Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Gelderland-Zuid, Groningen, Zuid-Holland-Zuid en Flevoland naar 'zorgelijk'. 

Sinds afgelopen vrijdag vallen zes regio's in de Randstad in categorie 2, de een na hoogste. Daar gaan de kroegen sinds zondag eerder dicht en mogen nog maar vijftig mensen bijeenkomen voor een feestje of uitje.

Of er inderdaad nieuwe maatregelen worden afgekondigd en welke dat dan zijn, is nog niet bekend. Minister de Jonge van Volksgezondheid: "We zijn in gesprek met die regio's om te komen tot een pakket van maatregelen dat past bij wat er daar aan de hand is. Dus we kijken welke maatregelen passend zijn om daar het virus de kop in te drukken."

Veiligheidsregio's wachten af

Zowel de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek als de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zeggen zelf nog niets gehoord te hebben over de aanpassing van het risiconiveau in hun regio.

Zo zegt een woordvoerder van de Hilversumse burgemeeter en voorzitter van de veilighedsregio Pieter Broertjes nog af te wachten."We horen ook dat 't Gooi genoemd wordt, maar officieel is dat ons nog niet bekend. We houden er sterk rekening mee, omdat we de coronacijfers flink zien toenemen, maar wat er gebeurt horen we echt vrijdag pas", aldus de zegsvrouw.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren