ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Twee jongens opgepakt voor gewapende overval op Hilversumse supermarkt | NH Gooi

HILVERSUM - Er zijn twee jongens aangehouden voor de gewapende overval op de Albert Heijn-supermarkt aan de Hilversumse Gijsbrecht van Amstelstraat afgelopen zomer. Dat meldt de politie. 

Overval Albert Heijn Hilversum
De supermarkt aan de Gijsbrecht van Amstelstraat werd op 11 juli overvallen door twee jongens. Inter Visual Studio/Judith van Dijkhuizen

De jongens, allebei 17 jaar, worden gezien als verdachten van de geweldadige overval op de supermarkt op zaterdagavond 11 juli. Ze bedreigden toen een aantal medewerkers met een wapen. Ze dwongen de medewerkers om geld af te staan. Met hun buit sloegen de mannen vervolgens razendsnel weer op de vlucht. 

Er werd na de overval nog lang naar de twee gezocht, maar ze werden niet meer gevonden. Uiteindelijk zijn de nu dus nog gepakt. Woensdag werd de eerste verdachte aangehouden, een 17-jarige jongen uit Zeist. Gisteren volgde ook de tweede verdachte, een even oude Hilversummer. 

Gewapende straatroof

Een van de twee verdachten wordt naast de overval ook verdacht van een gewapende straatroof, op woensdagavond 9 september op het Hilversumse Marktplein. Daar werd een 16-jarige jongen onder bedreiging van een mes gedwongen zijn telefoon, horloe en schoenen af te staan. 

De jongens zitten sinds hun aanhouding vast en worden vandaag nog voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren