ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse scholen hijsen de regenboogvlag: 'Rainbow Week' van start | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Vrijdag 09 oktober 2020 om 16:27 | bijgewerkt: om 16:40 uur
  • Carlijn Kolk

HILVERSUM - Vanmorgen is de Rainbow Week officieel van start gegaan met het hijsen van de regenboogvlag op verschillende plekken in Hilversum. Komende week staat in het teken van inclusiviteit en diversiteit met als thema 'Live Love Feel Free'. 

Rainbow Week Hilversum
Gemeente Hilversum

Hilversum hield vorig jaar voor het eerst een 'Rainbow Week'.  En wil daarmee laten zien dat iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geaardheid en afkomst, welkom is. "Je mag hier zijn wie je bent en je mag houden van wie je wilt. Iedereen kan zich thuis voelen in onze stad. Daarom vinden wij het belangrijk dat de regenboogvlag wappert bij het Raadhuis van de gemeente en op onze scholen", aldus de Hilversumse wethouder Karin Walters. 

De hele week zijn er activiteiten in de Hilversumse binnenstad. Zondag staat de onthulling van een regenboogbankje gepland bij de Kwekerij. En volgende week zaterdag wordt de week feestelijk afgesloten met een Hillywood Rainbow Ball in poppodium De Vorstin. 

Award

Ook is er dit jaar een speciale 'Gooische Rainbow Award' en die wordt uitgereikt aan lokale en regionale initiatieven en mensen die zich belangeloos inzetten voor de LHBTI+ community. Iedereen kan nog tot maandag stemmen op een van de drie genomineerden: het GSA van het A. Roland Holst College, Splinter van Loon, of Boekhandel Voorhoeve.  

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren