ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Weesp krijgt meer sportveldjes, met dank aan betrokken jeugd | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Donderdag 22 oktober 2020 om 17:27
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Weesp krijgt volgend jaar een stuk meer plekken om openbaar te sporten: er komt onder meer een trapveldje voor jongeren bij. Dat maakt de gemeente Weesp bekend. 

Voetbal stock
NH Nieuws

Dat Weesp meer sportveldjes aan gaat leggen volgt mede na een handtekeningenactie door vijf jonge Weespers vorig jaar. Hugo Koppers, Marijn Koppers, Uras Yilmaz, Daan van Dalsem en Ties van der Vegt voerden actie voor een nieuw trapveldje in hun wijk. Dat gaat er nu komen.

Naast het trapveldje voor deze jongeren komen er nog drie verspreid door de stad. Het gaat om veldjes van kunstgras, zodat er het hele jaar op gesport kan worden. En niet alleen gevoetbald, maar er moeten ook andere sporten mogelijk zijn. 

Meer bewegen

De sportveldjes moeten er volgens Weesp aan bijdragen dat Weespers meer gaan bewegen. "We weten natuurlijk allemaal dat bewegen belangrijk is en goed voor de gezondheid. Daarom ben ik zeer verheugd met dit voorstel", zegt wethouder Astrid Heijstee over de plannen. 

De aanleg van de sportveldjes kost de gemeente ruim twee ton. Het is nu aan de gemeenteraad om dat geld ook echt te reserveren. Dat gebeurt komende maand. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren