ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tweede Gooise coronateststraat hoogt capaciteit op naar ruim duizend tests per dag | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Donderdag 29 oktober 2020 om 08:02
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - De snelheid waarmee je in 't Gooi een coronatest kunt doen, moet vanaf vandaag een stuk verder toenemen. Met het openen van een tweede coronateststraat in Huizen kunnen vanaf vanmiddag ruim duizend mensen per dag worden getest. Daarnaast heeft de GGD de mogelijkheid om nog verder op te schalen als dat nodig is. 

De coronateststraat in Bussum
NH Nieuws

Tot vandaag had 't Gooi maar één coronateststraat namens de GGD: de teststraat op de parkeerplaats van het Bussumse sportcentrum De Zandzee. Vandaag komt daar dus een tweede bij. Op de parkeerplaats van het Huizer zwembad Sijsjesberg kunnen mensen met coronaklachten ook terecht. 

Net als de teststraat van Bussum heeft die van Huizen drie 'testlijnen' geopend waar zowel auto's als fietsers en voetgangers terecht kunnen voor een coronatest. Met de testcapaciteit van duizend tests per dag betekent dat dat mensen die zich willen laten testen op het virus in de meeste gevallen de volgende dag al terecht kunnen. 

Als de aanvraag voor tests de komende tijd weer toeneemt, kan de GGD verder opschalen. De teststraten kunnen vijf of zes 'testlijnen' krijgen.

Half jaar

De teststraat in Huizen staat er in principe voor een half jaar, maar dat kan daarna per maand worden verlengd als dat nodig is. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren