ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eemnes gaat bewoners helpen met verwijderen van asbest | NH Gooi
  • Regio Eemnes
  • Thema Politiek
  • Woensdag 04 november 2020 om 10:47
  • Sjoerd Stoop

EEMNES - Eemnes wil af van asbest dat nog wordt gebruikt. De gemeente gaat daarom woningbezitters die nog asbest op hun dak hebben liggen, helpen om dat weg te halen.

Een dak van asbestplaten
Adobe Stock

Asbest is schadelijk voor de gezondheid, omdat ingeademde vezels na lange tijd onder meer longkanker kunnen veroorzaken.

Huiseigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het asbestvrij maken van hun dak, maar dat is een lastige klus. De gemeente wil bewoners helpen met het aanbieden van materialen, zoals containers en beschermsetjes, maar ook op weg helpen naar gecertificeerde asbestsaneringsbedrijven. Eemnes gaat vanaf komend jaar campagne voeren om van de asbest af te komen en bewoners te attenderen op de plannen.

Het verwijderen van asbest dat verwerkt is in woningen is overigens nu nog niet verplicht. Pas over vier jaar wil de Nederlandse overheid al het asbest weg hebben.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren