ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizen bouwt huizen voor ouderen op plek van oude kleuterschool | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Woensdag 04 november 2020 om 13:49
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Huizen krijgt er een flink aantal appartementen voor ouderen bij. De gemeente wil een appartementencomplex gaan bouwen aan de Jan van Galenstraat, op de plek van de voormalige kleuterschool. 

De oude kleuterschool aan de Jan van Galenstraat in Huizen
Google Streetview

Huizen stelt dat vergroten van het woningaanbod voor ouderen de doorstroming op de woningmarkt kan bevorderen. Ouderen die nu nog een eengezinswoning hebben, gaan naar een appartement en jonge stellen met een starterswoning kunnen weer doorschuiven naar de vrijgekomen eengezinswoning, zo is de gedachte.  

Hoeveel appartementen voor ouderen er precies moeten gaan komen, wordt nog bekeken. Vaststaat dat het appartementencomplex drie verdiepingen mag hebben. Het worden allemaal sociale huurwoningen. "De keuze voor goedkope huurwoningen past bij het karakter van de buurt", zegt de gemeente Huizen. 

De appartementen komen op de plek van de oude kleuterschool in de straat. Het gebouwtje wordt de laatste jaren gehuurd door Huizer clubs en verenigingen. De verwachting is dat die halverwege volgend jaar plaats moeten maken. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Beatsensation

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren