• Dinsdag 10 november om 16:46 | bijgewerkt: dinsdag 17 november om 15:30 uur
  • Redactie

'T GOOI - Het aantal mensen in 't Gooi dat de afgelopen twee weken positief is getest op het coronavirus is de afgelopen week verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Toch blijft in de regio nog altijd het risiconiveau 'zeer ernstig' van toepassing.

Teststraat 't Gooi (GEBLURD)
Teststraat 't Gooi (GEBLURD) NH Nieuws

Weesp blijft van de hele regio het hoogste aantal coronabesmettingen melden, al is het aantal ook hier gedaald. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 729,6 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 144 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 194.

In Wijdemeren ligt het aantal nieuwe besmettingen flink lager. In de gemeente zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 402,3 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 98 personen positief zijn getest op corona.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken in jouw gemeente:

Dertien nieuwe ziekenhuisopnames, zeven sterfgevallen

De afgelopen twee weken zijn er dertien mensen uit 't Gooi met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis.

Er zijn zeven personen overleden aan de gevolgen van het virus. Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak van het coronavirus staat nu op 90 personen. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren