ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tergooi zegt niet-spoedeisende operaties voor twee weken af vanwege coronadrukte | NH Gooi
  • Thema Gezondheid
  • Woensdag 11 november 2020 om 10:25 | bijgewerkt: om 10:26 uur
  • Sjoerd Stoop

'T GOOI - De Gooise Tergooiziekenhuizen richten zich de komende twee weken alleen nog op spoedeisende zorg, zorg voor kankerpatiënten en coronazorg. Alle andere ziekenhuiszorg wordt tot maandag 23 november afgeschaald, zo maakt het ziekenhuis bekend.

Tergooi Ziekenhuis Hilversum
Tergooi Ziekenhuis Hilversum Google Streetview

Tergooi laat weten dat niet-spoedeisende operaties of ingrepen gedurende twee weken niet doorgaan. De maatregel wordt genomen omdat de druk op het ziekenhuis erg groot is door het grote aantal coronapatiënten. Ook het ziekteverzuim onder personeel speelt een rol. 

De poliklinische zorg gaat voorlopig wel gewoon door. Mensen die een afspraak hebben voor een kleine ingreep kunnen wel gewoon naar het ziekenhuis komen. Wel wordt deze patiënten gevraagd om pas vijf minuten voor de afgesproken tijd zich te melden. Het ziekenhuis wil daarmee voorkomen dat het te druk wordt.

Beperkende maatregelen

Er zijn ook nog altijd beperkende maatregelen voor het begeleiden en bezoeken van patiënten: alleen begeleiders met een 'begeleidersbrief' mogen mee naar binnen. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor begeleiders van kinderen onder de 18 jaar en mensen met een beperking.

Patiënten van wie de afspraak voor een operatie of ingreep niet door kan gaan, worden door het ziekenhuis gebeld. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren