ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Explosie op terrein van Weesper farmaceut: geen gewonden | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Hulpdiensten
  • Woensdag 11 november 2020 om 15:18 | bijgewerkt: om 15:39 uur
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Op het terrein van het farmaceutische bedrijf Abbott in Weesp is vanmiddag een explosie geweest. Dat meldt de brandweer. De explosie zou hebben plaatsgevonden op de vierde verdieping van een van de panden. 

Het terrein van het bedrijf Abbott in Weesp
Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

De explosie ontstond volgens de brandweer na een chemische reactie van twee stoffen in een klein vaatje. De knal viel uiteindelijk wel mee. Wel heeft de brandweer gecontroleerd of er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Dat is niet het geval. 

Er zijn bij de explosie geen gewonden gevallen. "Alle medewerkers hebben het pand op tijd kunnen verlaten", bevestigt een woordvoerder.  Ook de schade valt mee. Het pand kon een uur na de explosie alweer worden vrijgegeven. 

Op het fabrieksterrein in Weesp worden griepvaccins gemaakt. Abbott is daarnaast de leverancier van de 'coronasneltest', maar die wordt zover bekend niet in Weesp gemaakt. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren