• Thema Politiek
  • Dinsdag 17 november om 15:04 | bijgewerkt: om 15:21 uur
  • Sjoerd Stoop

GOOISE MEREN - Drugsdealers die in Gooise Meren op straat in drugs handelen en worden opgepakt, kunnen voortaan rekenen op een 'last onder dwangsom' van 5.000 euro van de gemeente. Gooise Meren wil daarmee drugshandel en de overlast die daarmee gepaard gaat harder aanpakken. 

Drugsdealer stock
Drugsdealer stock Adobe Stock

Drugs verhandelen op straat is verboden in Gooise Meren, op grond van de algemene plaatselijke verordening (apv). Dat geldt ook voor softdrugs. Overtreders krijgen nu een proces verbaal opgelegd als ze gepakt worden, het Openbaar Ministerie bepaalt uiteindelijk hun straf.

De gemeente Gooise Meren wil een stapje verder gaan en de drugsdealers ook in de portemonnee raken. Als de drugsdealer nog een keer de regels overtreedt, kost hem dat 5.000 euro. De eerste gepakte drugsdealer heeft deze straf deze maand al opgelegd gekregen van de burgemeester.

Preventieve werking

Gooise Meren hoopt dat de dreigende last onder dwangsom voor drugsdealers ook een preventieve werking heeft. De gemeente wijst erop dat andere gemeenten dezelfde maatregel ook al toepassen en dat daar goede ervaringen zijn. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren