ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Voormalige Wybertjesfabriek in Hilversum wordt opgebouwd tot appartementen | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 17 november 2020 om 17:21 | bijgewerkt: om 17:27 uur
  • Redactie

HILVERSUM - De voormalige Hilversumse Wybertjesfabriek moet worden verbouwd tot een appartementencomplex met kantoorruimte. Dat stellen de gemeente Hilversum en projectontwikkelaar Eliza Vastgoed, die deze week een overeenkomst hebben getekend om die wens kracht bij te zetten. 

De voormalige Wybertjesfabriek in Hilversum
Google Streetview

In de fabriekshal aan de Larenseweg werd jarenlang het bekende Wybert-keelsnoepje gemaakt. Het monumentale pand staat nu al een paar jaar leeg. Daarnaast staan er op hetzelfde terrein nog meer bedrijfspanden waar weinig meer gebeurt. 

Dat moet straks dus gaan veranderen. Al met al moeten er 45 appartementen komen en ruim 1.000 vierkante meter aan kantoorruimte. Van de te bouwen appartementen wordt straks een derde sociale huur, de helft worden middeldure huizen waarvan een groot deel ook huur. Daarnaast is het plan dat er rondom het gebouw veel openbaar groen komt. 

De projectontwikkelaar wil in het eerste kwartaal van volgend jaar al aan de slag gaan met de renovatie van de monumentale fabriekshal. Aan de rest van de bouwplannen wordt nog gewerkt. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren