BUSSUM - De coronatijd is best een stille periode, zo ook voor de broertjes Boet (13) en Teun (10). Zij besloten daarom gembershots te gaan maken en die te verkopen. Dat het ook nog bijdraagt aan de gezondheid tijdens corona, is mooi meegenomen. 

Snapshot Video 213127 (00:19)
Snapshot Video 213127 (00:19)

"Normaal hebben we veel te doen, maar nu zijn de weekenden toch wat rustiger. Daarom is het heel fijn om met dit project bezig te zijn", vertelt Teun. Toen ze hun vader geregeld gembershots zagen drinken, wisten de broertjes wat hun business moest zijn. "Het is super gezond en juist tijdens corona vinden mensen dat nog belangrijker", weet Boet. 

Het bedrijfje van de jongens is een volledig productieproces geworden. Van gember halen in de supermarkt tot het zelf hakken en snijden om het vervolgens in de slow juice blender te gooien.

De shots worden opgeslagen in ijsblokken in de vriezer, waarna mensen er zelf warm water aan kunnen toevoegen, om er zo een heerlijk drankje van te maken. De broertjes pakken de shots in zelfversierde treetjes in en bezorgen deze in omgeving Gooi.

NH Nieuws

Inmiddels zijn de gembershots verder ontwikkeld door Teun en Boet en kunnen mensen zelf kiezen welke smaken ze willen. "We hebben een hele lijst met ingrediënten: groene appel, kurkuma, mandarijn, citroen en nog veel meer",  vertelt Boet. Het Bussumse duo moet wel eerlijk toegeven dat de sterke, kruidige smaak van het brouwsel niet helemaal hun ding is. 

Toen de jongens twee maanden geleden begonnen, hadden ze niet gedacht dat het als een trein zou lopen. Al ruim 150 shots zijn de deur uit gegaan. Voor Boet en Teun is het maken van de gembershots niet enkel meer een bezigheid: "Ik vind er het leukste aan om gezellig met zijn drieën (Boet, Teun en hun vader, red.) in de keuken te staan en samen de shots voor te bereiden",  vertelt Teun. Op de vraag wat ze met de opbrengst gaan doen, antwoordt Boet: "Sparen. Dit is ons zakgeld, dus we gaan even rustig bedenken wat we echt leuk vinden om er van te kopen". 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • All Inclusive (live) | Vandaag om 19:00.
  • Ton Ensink is je gastheer in het muzikale en informatieve All Inclusive hotel.
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll, Mischa Spelt en Han Bosman.
Net gemist?

De Platenkast van...

Gisteren om 22:00.

Terugluisteren