• Regio Huizen
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 24 november 2020 om 10:57
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Een flinke donatie moet het Huizer Museum helpen om binnenkort weer open te kunnen. Het museum heeft 65.000 euro gekregen van het Kickstartcultuurfonds om de entree aan te passen en het museum coronaproof in te richten. 

Het Huizer Museum
Het Huizer Museum Google Streetview

Hoewel de meeste musea tussendoor al langere tijd weer open zijn geweest, is het Huizer Museum al sinds het begin van de coronacrisis dicht. Dat werd niet alleen besloten omdat een groot deel van de vrijwilligers tot de risicogroep behoort, maar vooral omdat het museum te klein is om overal anderhalve meter afstand van elkaar te houden. 

Daar moet nu dus verandering in gaan komen. Naast het aanpassen van de entree en het maken van een bezoekersroute om op veilige afstand het museum te bezoeken, moet er een online ticketsysteem komen, waarmee bezoekers op voorhand een kaartje kunnen kopen. Ook heeft het museum nu budget om de publieksbegeleiding goed te verzorgen. 

Musea werven samen steun

Dat het Huizer Museum het geld krijgt is een resultaat van een regionale samenwerking tussen musea. De musea hebben samen gekeken hoe ze coronasteun konden werven. Het Huizer Museum kreeg eerder al hulp van de gemeente Huizen, dat besloot dat het museum geen huur hoefde te betalen. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren