ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blaricum gaat strijd aan met hondenpoep: veel meer vuilnisbakken en andere regels | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Thema Politiek
  • Vrijdag 11 december 2020 om 16:06 | bijgewerkt: om 16:07 uur
  • Sjoerd Stoop

BLARICUM - Blaricum gaat de strijd aan met hondenpoep op straat. Het opruimen van hondenpoep wordt vanaf nu overal verplicht. Daarnaast zorgt de gemeente voor meer plekken om zakjes met poep weg te gooien. 

Blaricum gaat strijd aan met hondenpoep
Gemeente Blaricum

Om het hondenbezitters makkelijker te maken de zakjes met de poep van hun viervoeter netjes weg te gooien, staat Blaricum vanaf nu ook toe dat de zakjes in normale afvalbakken op straat gegooid worden. Ook worden er de komende tijd twintig nieuwe 'depodogs' geplaatst. Dat zijn speciale afvalbakken waar ook schone hondenpoepzakjes uit gepakt kunnen worden. 

Volgens wethouder Anne-Marie Kennis valt er nog wel wat terrein te winnen. "De meeste baasjes in onze gemeente ruimen de hondenpoep van hun hond keurig op. Toch kan het beter", zo zegt ze. 

Meer maatregelen

Blaricum neemt meer maatregelen. Zo zijn speelplekken verboden terrein voor honden en mogen de dieren tussen april en september niet meer het Stichtse Strand op. Daarnaast mogen honden niet meer in de polder De Kampen komen, vanwege de bijzondere natuurwaarde.  

Blaricum roept bewoners op om hondenbezitters aan te spreken als ze zich niet aan de regels houden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren