• Dinsdag 05 januari om 16:23 | bijgewerkt: om 16:27 uur
  • Sjoerd Stoop

'T GOOI - Het aantal mensen in 't Gooi dat de afgelopen twee weken positief is getest op het coronavirus lijkt de top te hebben bereikt. De gemeenten melden lagere besmettingsaantallen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

Een coronatest
Een coronatest Adobe Stock

Laren heeft over de afgelopen twee weken van de hele regio relatief het hoogste aantal coronabesmettingen. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 860 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 97 personen positief zijn getest op corona. Dat aantal lag vorige week nog een stuk hoger. 

Ook in Huizen ligt het aantal besmettingen nog hoog, al laat ook die gemeente een daling zien. In Huizen zijn de afgelopen twee weken 785 mensen positief getest. Dat komt neer op 324 nieuwe besmettingen. Twee weken geleden lag dat aantal nog op 473 mensen. 

Weesp heeft relatief minste besmettingen

In Weesp ligt het aantal nieuwe besmettingen het laagst. Dat is opvallend, aangezien Weesp wekenlang steevast tot de Gooise gemeenten met de meeste besmettingen hoorde. 

In Weesp zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 461 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 91 personen positief zijn getest op corona. Dat waren in de voorgaande twee weken nog 205 mensen.

Voor de andere Gooise gemeenten geldt dat de besmettingscijfers ook zijn afgenomen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken in jouw gemeente:

 

32 sterfgevallen, zeven nieuwe ziekenhuisopnames

De afgelopen twee weken het aantal sterfgevallen opvallend hoog: 32 mensen zijn in 't Gooi overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Laren en Huizen zijn met respectievelijk 12 en 10 sterfgevallen de gemeenten met de meeste slachtoffers. 

Het totaal aantal sterfgevallen sinds de uitbraak van het coronavirus staat nu op 174 personen. 

De afgelopen weken werden er zeven mensen uit 't Gooi in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten. Dat is iets minder dan de voorgaande twee weken. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Met Erwin Bakker. Stemmen op het dinsdag deuntje? Ga naar @onairwin op Instagram!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren