• Regio Huizen
  • Vrijdag 15 januari om 11:34
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Het vaccineren van Gooise zorgmedewerkers tegen het coronavirus gaat vandaag van start. Verpleegkundige Renate kreeg vanochtend vroeg de eerste prik op de vaccinatielocatie van de Gooise GGD in Huizen. De komende tijd worden er elke dag 300 prikken gezet.

De Gooise vaccinatiestraat in Huizen
De Gooise vaccinatiestraat in Huizen Caspar Huurdeman Fotografie

Het vaccineren van alle zorgmedewerkers van verpleeghuizen is een ware operatie. Al met al krijgen de komende tijd 6.300 zorgmedewerkers twee keer een prik.

Dat gebeurt op het terrein van Koninklijke Visio in Huizen, waar zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur geprikt wordt. Op het terrein zijn de afgelopen dagen vier 'priklijnen' ingericht met twee balies voor de afhandeling van de vaccinaties. Elke dag werken er ongeveer 25 medewerkers op de vaccinatielocatie, van artsen en verpleegkundigen tot hosts, verkeersregelaars en beveiligers. 

Eerste vaccins

De eerste vaccinatie werd vanmorgen gezet bij Renate, verpleegkundige van zorggroep Inovum. Dat gebeurde onder toeziend oog van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum als voorzitter van de veiligheidsregio en burgemeester Niek Meijer en wethouder Maarten Hoelscher van Huizen. 

"Ik ben heel blij dat ikĀ mezelf nu kan laten inenten tegen het coronavirus, niet alleen voor mezelf"
verzorgende karin

Nadat Renate haar vaccin tegen het coronavirus heeft gekregen, staat meteen de volgende al klaar. "Ik ben heel blij dat ik mezelf nu kan laten inenten tegen het coronavirus, niet alleen voor mezelf maar juist ook voor mijn cliënten, mijn naasten en collega’s", zegt Karin, verzorgende bij Vivium Zorggroep.

Ook Laura, die al negen maanden hoofd is van een wijkkliniek van Hilverzorg was als een van de eersten aan de beurt. "De hele wereld staat ‘on hold’. Het geeft mij een fijn gevoel om er met mijn vaccinatie aan bij te kunnen dragen dat alles weer zo snel mogelijk terug kan naar normaal", zegt ze.

De zorgmedewerkers van verpleeghuizen zijn een van de eersten die een vaccin krijgen. Vorige week startte het vaccineren van ziekenhuispersoneel in Tergooi al.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren