• Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Woensdag 20 januari om 16:48 | bijgewerkt: om 18:23 uur
  • Sjoerd Stoop

'T GOOI - De naderende avondklok en de verder verscherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan moeten helpen 'dat vermaledijde virus onder controle krijgen'. Dat hoopt burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum als voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. "Wij onderschrijven uiteraard dat doel", stelt Broertjes in een reactie op de aangescherpte maatregelen.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum
Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum Gemeente Hilversum

Als het parlement er groen licht voor geeft, geldt er vanaf mogelijk later deze week een avondklok tussen 20.30 en 4.30 uur. Dat betekent dat er tussen die tijden, op enkele uitzonderingen na, niemand op straat mag zijn. Daarnaast wordt onder meer bezoek thuis verder aan banden gelegd: er mogen per direct geen twee gasten, maar slechts één gast per dag op bezoek komen. 

Burgemeester Broertjes stelde eerder deze week tegen NH Nieuws geen voorstander te zijn van een avondklok. Hij zag vooral problemen als het gaat om de handhaving van de de regels en hoopte dat eerst andere alternatieven zouden worden onderzocht. De avondklok lijkt er nu, ondanks die argumenten, toch te gaan komen. 

"Ik hoop dat deze extra maatregelen het verschil maken"
Burgemeester broertjes van HIlversum

Broertjes stelt dat het verzwaarde pakket van maatregelen extra urgent zijn, vanwege de nieuwe varianten van het coronavirus die mogelijk nog besmettelijker zijn. "Deze feiten dwingen ons de zeilen bij te zetten, zodat de zorg niet bezwijkt onder een nieuwe piek", reageert Broertjes.

De burgemeester van Hilversum doet een oproep aan bewoners van de hele regio om de maatregelen na te leven. "Ik hoop dat deze extra maatregelen het verschil maken en dat iedereen de aankomende weken weer gezamenlijk de schouders er onder wil zetten", zegt Broertjes. "We doen het voor onze kinderen, zodat zij weer naar school kunnen, horeca weer open kan, ondernemers weer aan het werk en u en ik zo snel mogelijk ons sociaal leven weer kunnen oppakken."

Handhaven van de regels

Hoe de strengere coronamaatregelen zoals de avondklok straks gehandhaafd gaan worden in 't Gooi is nog niet bekend. De landelijke politiek buigt zich nog over de handhaving, volgende week praat ook het regionale beleidsteam van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek daar ook nog over. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren