ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizen zet nu al streep door Koningsdag: "Geen garantie op veilig feest" | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Donderdag 04 februari 2021 om 16:17 | bijgewerkt: om 16:29 uur
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Ook dit jaar geen Koningsdag in het dorp. Dat heeft de Oranje Stichting Huizen besloten na langer overleg. Het besluit heeft alles te maken met het coronavirus: de organisatie vindt het risico omtrent het virus nog te groot.

Koningsdag
Dennis Mantz/NH Nieuws

Het wordt daarmee het tweede achtereenvolgende jaar dat Huizen het moet doen zonder Koningsdag op 27 april vanwege het coronavirus. Waar het oranjeprogramma een jaar geleden pas kort van te voren moest worden afgelast, hakt de organisatie nu al een stuk eerder de knoop door. 

Dat de Huizer feesten rond Koningsdag dit jaar niet doorgaan is 'jammer, maar begrijpelijk', zo zegt voorzitter Hans Borremans van de organisatie. "We willen bezoekers de garantie geven dat ze het feest veilig kunnen vieren maar zoals de zaken met corona er nu voorstaan, kunnen we deze garantie niet geven", aldus de Huizer. 

Daar komt bij dat de organisatie normaal gesproken nu al druk is met de voorbereidingen op het feest. Op dit moment is er te weinig zekerheid dat het feest doorgaat. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren